Πώς να αυξήσεις το τζίρο του κομμωτηρίου σε 3 βήματα

Πολλοί νέοι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι με λίγα χρήματα μπορείς να κρατήσεις σε λειτουργία ένα κατάστημα που παρέχει υπηρεσίες ομορφιάς, όμως αυτό δεν ισχύει.. Όσο μεγαλώνει η επιχείρηση τόσο αυξάνονται τα έξοδα της και εάν γίνει κακοδιαχείριση τότε τα χρήματα μπορούν γρήγορα να τελειώσουν. Πώς γίνεται να έχεις μια επιτυχημένη επιχείρηση και αυξήσεις το τζίρο της;

Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί, τα προιόντα, το κόστος των υπαλλήλων, η εκπαίδευση τους είναι κόστη που επηρέαζουν σημαντικά τον ιδιοκτήτη.

Το εργαλείο διαχείρισης παρέχει μια κατηγορία στατιστικών που σου επιτρέπει να διατηρήσεις τον έλεγχο των εξόδων σου και να έχεις μια σωστή εικόνα της απόδοσης της επιχείρησης σου και των πτυχών που μπορούν να βελτιωθούν.

Ανάλυσε προσεκτικά τα στατιστικά της επιχείρησης σου

Το δεύτερο βήμα είναι να ορίσεις ένα προσδοκώμενο κέρδος, να καταλάβεις πόσα χρήματα ξοδεύουν οι πελάτες σου και ποια είναι η μέση απόδειξη τους στο κομμωτήριο.

Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι να καθορίσεις τον αριθμό των σταθερών πελατών σου και να διαμορφώσεις με τέτοιο τρόπο τον τιμοκατάλογο σου ώστε να προσαρμοστούν ανάλογα με τα κόστη σου.

Προτείνοντας στους πελάτες σου μια νέα, πιο ακριβή θεραπεία θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα για αυξήσεις το τζίρο σου.

Δημιουργώντας προσφορές και εκπτώσεις σε νέους πελάτες είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για να σε γνωρίσουν καλύτερα και να γίνουν πιστοί σου πελάτες.

Μέσα από το πρόγραμμα διαχείρισης κομμωτηρίων σου δίνουμε την ευκαιρία να στείλεις εξατομικευμένα μηνύματα στους πελάτες σου για να επιστρέψουν στο κατάστημα σου απολαμβάνοντας υπηρεσίες με συμφέρον κόστος για εσένα.

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από έναν χαρούμενο πελάτη διότι ένας χαρούμενος πελάτης θα επιστρέψει σε εσένα.

Το τρίτο και τελευταίο βήμα είναι η βελτιστοποίηση των πόρων που υπάρχουν ήδη στο κατάστημα σου.

Για να αξιοποίησεις στο μέγιστο τους πόρους σου πρέπει να μην έχεις κενές θέσεις, υπαλλήλους χωρίς ραντεβού και κενό χρόνο εντός της επιχείρησης σου.

Χρησιμοποίησε τα στατιστικά στοιχεία για να μάθεις πότε έχεις επαναλαμβανόμενα νεκρό χρόνο και τρέξε ένα promo για να τα γεμίσεις τις κενές θέσεις.

Ενημέρωσε τους υπαλλήλους σου να πουλάνε προιόντα για να αυξήσουν τα ποσοστά πωλήσεων .

Επίλεξε την ολοκληρωμένη διαχείριση που σου παρέχει η Funkmartini για να αποκτήσεις νέους πελάτες από το ίντερνετ και να βρίσκεις γεμάτη την ατζέντα σου από τα online ραντεβού.

Εσύ είσαι ο καλλιτέχνης, εμείς ο μάνατζερ σου.